Bioenergia

Bioenergia on Suomen merkittävin uusiutuvan energian lähde. Bioenergiaa käytetään ja tuotetaan laajasti eri kokoluokissa, suurista metsäteollisuuden laitoksista pienen kokoluokan yksittäisiin kotitalouksiin ja kiinteistöihin. Alue- ja kaukolämpölaitokset ovat viime vuosina lisänneet bioenergian osuutta merkittävästi verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Bioenergiaa hyödynnetään useassa eri olomuodossa. Biomassoista voidaan jalostaa kiinteän polttoaineen lisäksi kaasumaisia ja nestemäisiä polttoaineita. Biomassoja saadaan useista eri lähteistä – metsistä, pelloilta ja maataloudesta, teollisuuden sivuvirroista ja jätteistä.

Metsäteollisuus on selkeästi suurin bioenergian tuottaja ja käyttäjä Suomessa. Toimiva ainespuun korjuu ja logistiikka mahdollistavat myös energiapuun kustannustehokkaan tuotannon.

Bioenergia on Suomen merkittävin uusiutuvan energian lähde.

Vaikka Suomessa käytetään jo nyt runsaasti bioenergiaa, on fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen bioenergialla vielä paljon uusia mahdollisuuksia etenkin suurempien kiinteistöjen, alueiden ja liikenteen sektoreilla. Kehittyneiden liikenteen biopolttoaineiden tuotannossa ja käytössä Suomi on Euroopan kärkimaita ja niiden käytön kasvun odotetaan jatkuvan.

Vasemmalta löytyvissä linkeissä on reilusti lisää tietoa bioenergiasta.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 23.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.