Bioenergia

Bioenergia on Suomen merkittävin uusiutuvan energian lähde. Bioenergiaa käytetään ja tuotetaan laajasti eri kokoluokissa, suurista metsäteollisuuden laitoksista pienen kokoluokan yksittäisiin kotitalouksiin ja kiinteistöihin.

Bioenergiaa hyödynnetään useassa eri olomuodossa. Biomassoista voidaan jalostaa kiinteän polttoaineen lisäksi kaasumaisia ja nestemäisiä polttoaineita. Biomassoja saadaan useista eri lähteistä – metsistä, pelloilta ja maataloudesta, teollisuuden sivuvirroista ja jätteistä.

Bioenergia on Suomen merkittävin uusiutuvan energian lähde.

Vaikka Suomessa käytetään jo nyt runsaasti bioenergiaa, on fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen bioenergialla vielä paljon uusia mahdollisuuksia. Myös Motiva on mukana erityisesti pienimuotoisen ja keskisuuren bioenergian käytön edistämisessä. Edistämme puhtaan bioenergian käyttöä kiinteistöissä, lämpöyrittäjyyttä ja olemme mukana kansainvälisissä hankkeissa viemässä suomalaista osaamista maailmalle. Olemme myös mukana edistämässä biopolttoaineiden käyttöä liikenteessä.

Oheisilta sivuilta löydät reilusti perustietoa bioenergiasta. Olethan yhteyksissä, jos haluat tietää lisää.Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 26.7.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.