Julkinen sektori – valtio ja kunnat
Energian- ja materiaalien käyttöä kannattaa tehostaa kaikessa julkisen sektorin toiminnassa. Kiinteistöjen energianhallinta, energia- ja materiaalitehokkuuden huomiointi hankinnoissa sekä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelussa ovat askel kohti resurssitehokasta tulevaisuutta ja kestävää kehitystä.
Julkishallinnon toimijoiden tulisi toimia esimerkkinä kestävän kehityksen saralla. Valtionhallintoa sitovat muun muassa energiatehokkuusdirektiivi ja siinä asetetut vaatimukset esimerkiksi hankinnoille. Kunnilla velvoitteet ovat vielä suosituksia. Resurssitehokkuus antaa sekä valtionhallinnolle että kunnille ja kaupungeille mahdollisuuden säästää euroja ja toimia samalla kestävästi.
”Moni suomalainen kunta säästää vuosittain sadoista tuhansista jopa miljooniin euroihin keskittymällä energia- ja ilmastotavoitteiden toimeenpanoon.”
Okariina Rauta, Motiva Oy
Kunnille ja kaupungeille on tarjolla monia vapaaehtoisia ohjelmia ja sitoumuksia joiden kautta on mahdollista parantaa oman toiminnan energia- ja materiaalitehokkuutta ja vähentää ympäristön kuormitusta. Kuntien energiatehokkuussopimus, HINKU-toiminta ja FISU-verkosto tarjoavat hyvät työkalut toiminnan tehostamiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kunnilla on myös oma roolinsa kiertotalouden käynnistämisessä ja kasvattamisessa.
Motiva tarjoaa kunnille, kaupungeille ja muille julkisen sektorin toimijoille ratkaisuja ja työkaluja, joilla vastata säädösten ja velvoitteiden asettamiin haasteisiin. Toimimme asiantuntijana ja fasilitoijana esimerkiksi kuntien energia- ja ilmastostrategioiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Toimimme myös verkottajana ja viestijänä julkisen sektorin omien toimintojen, yritysten ja asukkaiden osallistamisessa toimiin resurssitehokkuuden ja kestävän kehityksen edistämiseksi.
Pyydä meidät paikalle kertomaan, mitä tuloksia on saatu aikaan ja millä toimilla tulosta syntyy.
Ota yhteyttä!