Koti ja asuminen


Järkevä energiankäyttö vähentää asumisesta ja liikkumisesta kertyviä kustannuksia, siis säästää rahaa. Tekemällä hyviä ratkaisuja joka päivä, vaikkapa ruokavalintojen avulla, kevennät myös hiilijalanjälkeäsi ja arjen ympäristövaikutuksia.

Yksittäiset teot ovat sinun kohdallasi ehkä pieniä, mutta ne eivät ole merkityksettömiä. Mitä useampi meistä nipistää turhasta kulutuksesta, sitä enemmän vaikutamme yhdessä.

Pienet päivittäiset teot ja kauaskantoiset ratkaisut. Energiatehokkuus on fiksua säästöä.

Sopisiko sinulle aurinkosähkö? Tiedätkö, miten kylpyhuoneen lattialämmitys säädetään energiaa säästäväksi? Pitäisikö tiivistää ikkunat vai lisätä huonelämpötilaa?
Kuluttajien energianeuvonta tietää vastaukset. Ota selvää ja asu mukavasti, energiaa tuhlaamatta.

Kuluttajien energianeuvonta

Sisällöt

Kuluttajien energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonnasta saat tietoa ja opastusta asumiseen, rakentamiseen ja remontointiin, lämmitystapavalintoihin sekä liikkumiseen liittyvistä kestävistä ratkaisuista.

Ajankohtaista nyt

Ajankohtaisia kodin ja asumisen asioita.

Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä -palstalla on vastattu kuluttajien kysymyksiin uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian ja maalämmön, käyttöönotosta.

Hyvä arki kotona

Kerrostaloasukkaana vastaat oman asuntosi sähkönkulutuksesta ja taloyhtiön kautta yhteisesti lämmityksen, veden ja kiinteistösähkön kulutuksesta. Pientaloasukkaana energiankäytön tehostaminen on sataprosenttisesti omissa käsissäsi.

Kestävä kuluttaminen ja hankinnat

Kestävä kulutus on luonnonvaroja ja ympäristöä säästävää, mutta myös kulutuksen eettisyys on tärkeää. Kestävästi kuluttamalla pienennät ekologista jalanjälkeäsi.

Valmistaudu sähkön kulutusjoustoon

Remontoi ja huolla

Taloa remontoitaessa ja huollettaessa kannattaa myös energiankulutus ottaa aina tarkasteluun. Energiatehokkuuden parantaminen säästää kustannuksia ja lisää asumisviihtyvyyttä.

Rakentaminen

Energiatehokas, hyvä talo tehdään perheen tarpeiden mukaan. Siinä on hyvä ja terveellinen sisäilma ympäri vuoden ja kaikissa sääoloissa. Hyvä talo on suunniteltu ja toteutettu toimivaksi kokonaisuudeksi.

Taloyhtiöt

Taloyhtiössä energiatehokkuus paranee hallinnon, asukkaiden ja kiinteistöhuollon sujuvalla yhteistyöllä, kun käyttötottumukset ovat energiaa säästävät, asenne on kunnossa ja kiinteistöhuolto toimii tarkoituksenmukaisesti.

Sivua päivitetty viimeksi 11.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.