Aurinkolämpö

Aurinkolämpö – Perusteet

Aurinkolämpö – Järjestelmät

Aurinkolämpö – Hankinta

Aurinkolämpö – Käyttö

Aurinkolämpö – Kokemuksia
Aurinkolämpö – Säädökset
Aurinkolämpö – Termit
Aurinkolämpö – Lisätietoa


Aurinkolämpö on päästötön ja uusiutuva lämmön lähde. Aurinkolämmön merkitys ja kiinnostus sitä kohtaan kasvaa koko ajan. Keskeisenä haasteena Suomessa on talven lämmityskausi, jolloin aurinkolämmön määrä on minimaalinen. Yleisimmin aurinkoenergialla lämmitetäänkin käyttövettä.

Aurinkolämpö-liiketoiminta kehittyy koko ajan ja uusia sovelluksia syntyy. Keskeisiä ajureita aurinkoenergian lisääntyvälle käytölle ovatkin teknologinen kehitys, energiatehokkuuteen ja hiilidioksidista vapaaseen energiatuotantoon pyrkiminen sekä uusiutuvan energian ohjauskeinot.Aineiston Motivan verkkopalvelun Aurinkolämpö-sivuja varten kokosi Motivan projektiryhmä.

Työtä ohjasi alan asiantuntijoista koottu ryhmä, johon kuului edustajia seuraavista yrityksistä:
Aurinkoteknillinen yhdistys ry, Energiateollisuus ry, Energiavirasto, Green Building Council Finland, Greenes Oy, Helen Oy, Jodat Ympäristöenergia Oy, Lämmitysenergiayhdistys ry, Omakotiliitto ry, Onninen Oy, Ruukki Construction Ltd, Sundial Finland Oy, Savo-Solar Oy, Business Finland, työ- ja elinkeinoministeriö ja Öljyalan Palvelukeskus Oy

Hankkeen rahoitus:
Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, Helen Oy, Onninen Oy, Ruukki Construction Ltd, Savo-Solar Oy ja Öljyalan Palvelukeskus OyOliko artikkeli hyödyllinen?

Sami Seuna
Asiantuntija
+358 (0) 9 6122 5017

Sivua päivitetty viimeksi 10.1.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.