Siirry sisältöön

Tapahtumat


Aamukahviwebinaari hyvinvointialueiden päättäjille elintarvikehankinnoista

Aika

9.9.2025
klo 8.30-9.30

Paikka
Webinaari
Teams

Kotimainen, vastuullisesti tuotettu ruoka vahvistaa Suomen huoltovarmuutta, luo työpaikkoja ja hyvinvointia ja tuo elinvoimaa omalle alueelle. Panostamalla hyvinvointialueilla elintarvikehankintoihin rakennetaan turvallista, kestävää ja omavaraisempaa Suomea.

Hyvinvointialueen päättäjille suunnatussa aamukahviwebinaarissa esitellään toimivia keinoja vaikuttaa hyvinvointialueen ruokapalveluiden hankintoihin ja ohjata niitä huoltovarmuutta, elinvoimaa ja asiakkaiden hyvinvointia tukevaan suuntaan. Kuulet myös esimerkkejä, miten hyvällä hankintaosaamisella on saadaan säästöjä aikaan.

Webinaarin järjestävät maa- ja metsätalousministeriö ja Motiva.

Ilmoittaudu oheisesta linkistä viimeistään mukaan  8.9.2025.



Ohjelma

Webinaarin puheenjohtajana toimii johtava asiantuntija Suvi Sippola Motivasta.

klo 8.30Maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteerin tervehdys 
valtiosihteeri Päivi Nerg, Maa- ja metsätalousministeriö

Hyvinvointialuepäättäjän vaikuttamisen keinot
Auli Väänänen
, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö

Päättäjäkyselyn tuloksia elintarvikehankinnoista
projektipäällikkö Leena Viitaharju, Helsingin Yliopisto Ruralia instituutti

Lisää vastuullisuutta ja paikallista ruokaa hankintoja, tuotevalikoimaa ja ateriatarjontaa kehittämällä
Laura Rantalainen, ateriapalveluiden asiakasvastaava, Pohjois-Savon hyvinvointialue

Näin kotimaisuus, vastuullisuus ja lähiruoka voidaan huomioida kilpailutuksissa ja sopimuksissa
hankinta-asiantuntija Jaana Palukka, Monetra Oulu Oy

Keskustelua ruokahankinnoista ja niihin vaikuttamisesta

klo 9.30Tilaisuus päättyy


Sivua päivitetty viimeksi 4.11.2025