Ympäristömerkintä

Ympäristömerkintä Suomi Oy hallinnoi Suomessa sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että EU-ympäristömerkkiä.

Ympäristömerkintä Suomi Oy osallistuu molempien merkkien:
  • tuoteryhmäkohtaisten ympäristömerkintävaatimusten laatimiseen;
  • käsittelee yritysten ympäristömerkkihakemukset; ja
  • myöntää merkkien käyttöoikeudet.

Joutsenmerkki

Pohjoismainen ympäristömerkkiJoutsenmerkki on vuonna 1989 perustettu Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Se myönnetään vain ympäristön kannalta parhaille tuotteille ja palveluille. Valmistaja, maahantuoja tai palveluntarjoaja voi hakea Joutsenmerkkiä sellaiselle tuotteelle tai palvelulle, jolle pohjoismainen ympäristömerkintälautakunta on vahvistanut ympäristömerkintävaatimukset. Vaatimukset on vahvistettu jo lähes 70 eri tuoteryhmälle.

EU-ympäristömerkki

Ecolabel logoEU-ympäristömerkki perustettiin vuonna 1992. Kuten Joutsenmerkki, sekin voidaan myöntää vain ryhmänsä parhaille tuotteille tai palveluille. Merkinnän piirissä on vajaat 30 tuoteryhmää. Vuoden 2017 alussa erilaisia EU-ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita on markkinoilla jo noin 40 000.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 8.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.