Energiakatselmukset

Energiakatselmus selvittää ja analysoi katselmoitavan kohteen energian käytön, energiansäästöpotentiaalin sekä esittää säästötoimenpiteet, niiden kannattavuuslaskelmat ja vaikutuksen CO2-päästöihin. Energiakatselmuksen avulla selvitetään myös mahdollisuudet uusiutuvien energialähteiden käyttöön.

Energiakatselmuksen voi toteuttaa kiinteistöön, kuljetusketjuun tai koko kuntaan (uusiutuvan energian kuntakatselmus):

  • Kiinteistön energiakatselmuksen tavoite on tehostaa kiinteistön energiankäyttöä selvittämällä nykytila ja mahdollisuudet energiansäästöön ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen.
  • Kuljetusketjujen energiakatselmus on tavaraliikenteen kuljetusketjujen kokonaisvaltainen tarkastelu, ja siitä on hyötyä etenkin kuljetuspalveluja hankkiville, kuten kunnille ja kaupungeille.
  • Uusiutuvan energian kuntakatselmus selvittää kunnan tai kaupungin mahdollisuudet hyödyntää alueellaan uusiutuvaa energiaa kiinteistöjen lämmityksessä ja sähköntuotannossa.

Energiakatselmuksen toteuttamiseen voi saada valtion tukea: palvelukiinteistöjen sekä uusiutuvan energian katselmuksiin tukea myöntää TEM.
Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 6.6.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.