Uusiutuva energia

Kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain käyttöönsä mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.

Uusiutuva energia käyttöön

Uusiutuvista energialähteistä tuotetulla energialla edistetään kestävän kehityksen toteutumista kunnissa. Päästöjen vähenemisen ohella uusiutuvien energialähteiden käyttö lisää myös alueellista hyvinvointia. Esimerkiksi paikalliseen biopolttoaineiden hankintaan perustuva lämpöyrittäjyys vahvistaa paikallista elinkeinoelämää luomalla uusia työpaikkoja alueelle.

Useilla kunnilla on haja-asutusalueilla omistuksessaan rakennuksia, esimerkiksi kouluja, jotka eivät ole kaukolämpöverkon piirissä tai joissa esimerkiksi vanhentunut öljylämmityslaitteisto vaatii uudistamista. Muun muassa näiden rakennusten lämmöntuotannossa voitaisiin siirtyä uusiutuvien energialähteiden käyttöön. 

Kunnan ja kaupungin mahdollisuudet uusiutuvan energian tuotannossa ja hyödyntämisessä voi selvittää uusiutuvan energian kuntakatselmuksen avulla. Oliko artikkeli hyödyllinen?

Aiheesta lisää

Sivua päivitetty viimeksi 29.3.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.