Yritykset – vastuullisuus ja resurssitehokkuus

Energiatehokkuus ja materiaalien tehokas käyttö on yrityksille kannattavaa ja vastuullista. Tarjoamme yrityksille tietoa, asiantuntijapalveluita ja yhteistyöverkostoja, jotka mahdollistavat toiminnan kehittämisen resurssiviisaammaksi.

Energian ja materiaalien kestävä käyttö tuovat yritykselle säästöjä, jotka parantavat lyhentämättömänä suoraan liiketoiminnan tulosta. Samalla parantunut energia- ja materiaalitehokkuus vähentävät ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä ja tukevat kestävää kehitystä.

Kasvua ja uutta liiketoimintaa

Energiatehokkuus, materiaalitehokkuus, kestävä kehitys, kiertotalous, resurssiviisaus ja cleantech avaavat uusia kasvu- ja liiketoimintamahdollisuuksia monille suomalaisyrityksille.

Tunnista mahdollisuutesi ja ole mukana muutoksessa!

Sisällöt

Energiatehokkuussopimukset

Energiakulujen pieneneminen parantaa yrityksen kannattavuutta ja näkyy tuloksessa. Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta.

Energia- ja materiaalikatselmus

Energia- ja materiaalikatselmukset selvittävät, mihin yrityksessänne kuluu energiaa tai materiaaleja. Lopputuloksena katselmukset tuottavat listan tarvittavista tehostamistoimista kannattavuuslaskelmineen.

Energiatehokkuuden johtaminen

Energiatehokkuus vaatii systemaattista ja pitkäjänteistä työtä. Parhaat tulokset yritys saavuttaa energiatehokkuuden jatkuvalla parantamisella ja kokonaisvaltaisella johtamisella.

Ohjeita ja vinkkejä

Työkaluja ja ohjeistuksia, joiden avulla yritykset voivat selvittää mahdollisuudet tehostaa energian- ja materiaalienkäyttöään.

Yhteishankkeet

Motivan yhteistyöhankkeissa asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- ja materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat ja kuluttajat arjessaan kohtaavat.

Rahoitus ja tuet

Valtion energiatuki vauhdittaa energiatehokkuusinvestointien toteutumista. TEM:n myöntämä energiatuki myönnetään yrityksen kokoon katsomatta määrärahojen puitteissa.

Verkostot

Verkostoidu muiden hiilineutraalisuutta, kiertotaloutta, ympäristökilpailukykyä ja vastuullisia hankintoja edistävien yritysten ja toimijoiden kanssa.

Kestävät ja vastuulliset hankinnat

Hankinnat ovat tärkeä osa yritysten vastuullisuutta. Omilla hankinnoillaan yritykset voivat merkittävästi edistää resurssiviisaiden ratkaisujen ja tekniikan yleistymistä.

Fiksusti töihin

Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja, sillä ne tuovat yritykselle kustannussäästöjä ja edistävät ympäristö-, energiatehokkuus- ja työhyvinvointitavoitteiden saavuttamista.

Koulutukset ja seminaarit

Motiva järjestää yrityksille energia- ja materiaalitehokkuuteen liittyviä koulutuksia ja seminaareja ajankohtaisista aiheista läpi vuoden.

Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.