Yritykset – vastuullisuus ja resurssitehokkuus

Energiatehokkuus ja materiaalien tehokas käyttö on kannattavaa ja vastuullista. Tarjoamme yrityksille tietoa, asiantuntijapalveluita ja yhteistyöverkostoja, jotka mahdollistavat toiminnan kehittämisen resurssiviisaammaksi.

Energian ja materiaalien kestävä käyttö tuo yritykselle säästöjä, joka parantaa lyhentämättömänä suoraan liiketoiminnan tulosta. Samalla parantunut energia- ja materiaalitehokkuus vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä ja tukee kestävää kehitystä.

Kasvua ja uutta liiketoimintaa

Kestävä kehitys, kiertotalous, resurssiviisaus, cleantech, energiatehokkuus ja materiaalitehokkuus avaavat uusia kasvu- ja liiketoimintamahdollisuuksia monille suomalaisyrityksille.

Tunnista mahdollisuutesi ja ole mukana muutoksessa!

Sisällöt

Energiatehokkuussopimukset

Energiakulujen pieneneminen parantaa yrityksen kannattavuutta ja näkyy tuloksessa. Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta.

Energia- ja materiaalikatselmus

Energia- ja materiaalikatselmukset selvittävät, mihin yrityksessänne kuluu energiaa tai materiaaleja. Lopputuloksena katselmukset tuottavat listan tarvittavista tehostamistoimista kannattavuuslaskelmineen.

Energiatehokkuuden johtaminen

Energiatehokkuus vaatii systemaattista ja pitkäjänteistä työtä. Parhaat tulokset yritys saavuttaa energiatehokkuuden jatkuvalla parantamisella ja kokonaisvaltaisella johtamisella.

Ohjeita ja vinkkejä

Työkaluja ja ohjeistuksia, joiden avulla yritykset voivat selvittää mahdollisuudet tehostaa energian- ja materiaalienkäyttöään.

Yhteishankkeet

Motivan yhteistyöhankkeissa asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- ja materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat ja kuluttajat arjessaan kohtaavat.

Rahoitus ja tuet

Valtion energiatuki vauhdittaa energiatehokkuusinvestointien toteutumista. TEM:n myöntämä energiatuki myönnetään yrityksen kokoon katsomatta määrärahojen puitteissa.

Verkostot

Verkostoidu muiden hiilineutraalisuutta, kiertotaloutta, ympäristökilpailukykyä ja vastuullisia hankintoja edistävien yritysten ja toimijoiden kanssa.

Kestävät ja vastuulliset hankinnat

Hankinnat ovat tärkeä osa yritysten vastuullisuutta. Omilla hankinnoillaan yritykset voivat merkittävästi edistää resurssiviisaiden ratkaisujen ja tekniikan yleistymistä.

Fiksusti töihin

Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja, sillä ne tuovat yritykselle kustannussäästöjä ja edistävät ympäristö-, energiatehokkuus- ja työhyvinvointitavoitteiden saavuttamista.

Koulutukset ja seminaarit

Motiva järjestää yrityksille energia- ja materiaalitehokkuuteen liittyviä koulutuksia ja seminaareja ajankohtaisista aiheista läpi vuoden.

Sivua päivitetty viimeksi 30.5.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.