Tiedotteet


rss

19.11.2018 Öljylämmittäjät pohtivat muutoksia lämmitystapaan

Lähes puolet HSY:n kyselyyn vastanneista pientaloasukkaista pääkaupunkiseudulla aikoo muuttaa päälämmitystapaansa seuraavan viiden vuoden aikana. Motivan ja Hyvinkään kaupungin tekemässä kyselyssä Hyvinkäällä harkinnassa olivat erityisesti aurinkosähkö ja lämpöpumput.

Lue lisää

 

8.11.2018 Työryhmä selvittämään energiankäytön tehostamisen lisäystarpeet

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän selvittämään mahdollisuuksia tehostaa energiatehokkuustoimia vuosina 2021–2030. Työryhmä arvioi nykyisen energiatehokkuuslain uudistamistarpeen ja aloittaa tarvittaessa lakimuutokseen tähtäävien toimenpiteiden valmistelun.

Lue lisää

 

1.11.2018 Digikokeiluja sote-sektorille – kokeiluhaun valinnat tehty

Valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja Motiva Oy hakivat 13.9.-17.10.2018 auki olleessa haussa kokeiluja, joilla voidaan vahvistaa sosiaali- ja terveysalan henkilöstön digitaitoja. Digitaitojen vahvistamisella voidaan vapauttaa aikaa kaikkein tärkeimpään – asiakkaan kohtaamiseen. Kokeilun paikka -alustalla toteutettu haku keräsi yhteensä 37 ehdotusta, joista valittiin toteutettavaksi 17, joista osa ehdollisesti.

Lue lisää

 

1.11.2018 Biokattilan käyttö ja säätäminen vaatii osaamista

Käyttäjän taidot useimmiten ratkaisevat, kuinka energiatehokkaasti ja vähäpäästöisesti pienen kokoluokan biokattila toimii. Laitteiden tehoton käyttö nostaa polttoaineenkulutusta ja siten kustannuksia sekä päästöjä. Kentällä on tarvetta osaamisen kehittämiselle ja kattiloiden käyttöön liittyville palveluille.

Lue lisää

 

24.10.2018 Selvitys: energiatehokkuudesta paljon lisähyötyjä yrityksille

Motivan tekemän selvityksen mukaan energiatehokkuuden parantaminen tuottaa yrityksille monipuolisia hyötyjä energiansäästön lisäksi. Yritysten havaitsemat oheishyödyt vaihtelevat alasta ja toiminnasta riippuen tuotannon tehokkuuden, työturvallisuuden, työolosuhteiden ja asiakaskokemuksen parantumisesta aina osakkeenarvon nousuun. Oheishyötyjen tunnistaminen ja euroiksi arvottaminen on keino vauhdittaa uusia energiatehokkuusinvestointeja, joita tarvitaan kipeästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 19.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.