Lämmitysjärjestelmän valinta

Pientalon rakentajat käyttävät yleensä paljon aikaa lämmitysjärjestelmän valintaan. Oheisilla alasivuilla käsitellään muun muassa erilaisia lämmitysvaihtoehtoja ja vaihtoehtoisia lämmönjaon tapoja helpottamaan omaan käyttöön parhaiten soveltuvan lämmitysjärjestelmän valintaa.

Ennen lämmitysjärjestelmän valintaa on tärkeää miettiä myös voidaanko talon lämmitysenergiantarvetta vähentää paremmalla eristyksellä ja tiiveydellä.
Energianhinta eri muodoissaan tulee suurella todennäköisyydellä nousemaan rakennuksen elinkaaren aikana. Rakennuksen lämmitystarpeen pienentämiseen tähtäävät investoinnit tulevat sen vuoksi kannattavammiksi takaisinmaksuaikojen lyhentyessä.
Lammitysmuotojen_markkinaosuus_uusissa_pientaloissa_vuosina_2006-2018
Kuva. Lämmitysjärjestelmien markkinaosuus uusissa omakotitaloissa vuosina 2006-2018. Monienergialämmitys/hybiridi -lämmitysmuodon osalta tilasto on saatavilla vain vuosilta 2012-2018. Lämmitysmuodon valinta on selvitetty osana PRKK:n jokavuotista rakentajakyselyä. Kyselyn vastaajien painotus on normijakaumaa enemmän Pohjois-Suomen eteläpuolella.
Lähde: Pientalorakentamisen kehittämiskeskus ry, PRKK
Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla!


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 6.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.