Maakaasu

Maakaasulla toimiva lämmitysjärjestelmä koostuu lämmityskattilasta, siihen liitetystä kaasupolttimesta ja vesikiertoisesta lämmönjakojärjestelmästä. Jos lämmitysenergiaksi on valittu maakaasu, sitä kannattaa hyödyntää myös esimerkiksi keittiön liedessä.

Järjestelmä on hyvin samankaltainen kuin öljylämmityksessä ja lähes kaikkia öljylämmityskattiloita voidaan käyttää myös kaasulla. Maakaasua ei kuitenkaan varastoida kuten öljyä, vaan järjestelmä liitetään paikkakunnan jakeluverkostoon. Maakaasun jakeluyhtiö huolehtii jakeluputkiston asennuksesta sekä mittaus- ja säätölaitteista kaasumittarille saakka.

Alueellisesti rajoitettu saatavuus

Pientalojen lämmitykseen maakaasua on tarjolla vain joillakin paikkakunnilla. Tämän vuoksi maakaasulämmityksen markkinaosuus on pieni. Maakaasuverkoston läheisyydessä se on kuitenkin kilpailukykyinen vaihtoehto.

Maakaasulämmitysjärjestelmän vuosihyötysuhde on yli 90 prosenttia. Poltinlaiteet on huollettava säännöllisesti tehokkaan palamisen ylläpitämiseksi. Putkistoja ja niiden huoltolaitteita saavat huoltaa vain tehtävään hyväksytyt asennusliikkeet.

Maakaasu tuottaa noin neljänneksen vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitys. Maakaasu on rikitön polttoaine ja sen hiukkaspäästöt ovat vähäiset. Maakaasua voidaan pitää fossiilisista polttoaineista ympäristöystävällisimpänä.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 25.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.