Energiakatselmus – käynnistämisestä seurantaan

Yrityksille energiakatselmustoiminta on hyvä keino tehostaa energiankäyttöään ja saavuttaa sitä kautta merkittäviä kustannussäästöjä. Energiankäytön tehostuessa myös ympäristöön kohdistuva kuormitus vähenee.

Katselmus tuottaa selkeät tavoitteet

Energiakatselmustoiminnan tuloksena yritys saa käyttöönsä selkeät energiankäytön tehostamistavoitteet, joita se voi hyödyntää energia- ja ympäristöasioiden hallintajärjestelmissään. Näin katselmus auttaa osaltaan yritystä vastaamaan ympäristölupamenettelyn edellyttämiin energiatehokkuusvaatimuksiin.

TEM:n yleisohjeiden mukaan toteutettujen katselmusten avulla saadaan myös tieto siitä kuinka paljon säästötoimenpide-ehdotusten toteuttaminen vähentää kohteessa syntyviä hiilidioksidipäästöjä (CO2).

Suunnittelu ja toteutus on tärkeää

Jotta energiakatselmuksesta saadaan paras hyöty irti, on katselmuksen toteutus suunniteltava huolella. Kohteen energian käyttöön liittyvät erityispiirteet, oman asiantuntemuksen käytettävyys ja resurssien riittävyys on tärkeää tuntea. Lisäksi on päätettävä tilattavien asiantuntijapalvelujen hankinnasta.

Energiakatselmusten jälkeen:
  • toteutetaan säästötoimenpiteet,
  • keskitytään energiatehokkuuden jatkuvaan ylläpitoon ja parantamiseen muun muassa uusinta- ja seurantakatselmuksilla sekä
  • arvioidaan ja seurataan muutoksia energiatehokkuudessa (eli energian kulutuksessa tapahtuvia muutoksia ottaen huomioon toiminnassa/tuotannossa tapahtuneet muutokset).


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 10.1.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.