Pätevöityneet energiakatselmoijat

Työ- ja elinkeinoministeriön energiakatselmustoiminnan yleisohjeessa todetaan, että Motiva-energiakatselmus -hankkeeseen on nimettävä erilliset LVI- ja sähkövastuuhenkilöt ohjeissa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta. Vastuuhenkilöpätevyys edellyttää hyväksytysti suoritettua Motiva-energiakatselmoijakurssia tai niin sanottua muuta TEM/Motiva hyväksyntää.

Työ- ja elinkeinoministeriön ja Motivan pätevöittämät energiakatselmoijat

Motiva-energiakatselmoijia oli vuoden 2017 lopussa yli 2 100. Katselmoijista LVI-vastuuhenkilöitä on 55 prosenttia ja sähkövastuuhenkilöitä 37 prosenttia. Prosessiteollisuuden tai energia-alan yritysten hakijavastuuhenkilöitä on noin 8 prosenttia.

Motiva-katselmoijista selvästi yli puolet työskentelee insinööri- tai konsultti-toimistoissa. Muita työnantajia ovat muun muassa kunnat, energialaitokset ja urakoitsijat, joista erityisesti energialaitosten aktiivisuus on selvästi viime vuosina kasvanut.

Motiva päivittää luetteloja katselmoijayrityksistä, joissa on LVI- tai sähkövastuuhenkilön pätevyyden omaavia katselmoijia ja jotka ovat raportoineet ilman merkittäviä laatupoikkeamia Motiva-energiakatselmuksia vuoden 2012 alun jälkeen. Motiva ei vastaa listoilla olevien yhteystietojen oikeellisuudesta. Katselmoijayritysten ja katselmoijien yhteystietojen muuttuessa pyydämme katselmoijia ilmoittamaan uudet yhteystiedot Motivaan osoitteeseen ritva.isohella@motiva.fi.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.1.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.