Elinvoimaa lähiruokahankinnoilla
AIKA: 10.10.2024 klo 14-15.30PAIKKA: Webinaari, Teams
Tietoa lähiruoan elinvoimavaikutuksista ja siitä, miten lähiruoan määrää julkisissa ruokapalveluissa voidaan lisätä dynaamisella hankintajärjestelmällä. Tilaisuudessa keskusteltiin myös julkiselle sektorille tarjoamisen hyödyistä pientuottajien näkökulmasta.
Tilaisuuden järjestivät yhdessä Motiva, Helsingin yliopiston Ruralia instituutti ja TUUMA27 sekä Ruokasektorin koodinaatio -hankkeet ja maa- ja metsätalousministeriö.
Ohjelma
AvaussanatErityisasiantuntija Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
Ruokahankinnoilla vaikutetaan alueiden talouteen
Tutkijatohtori Susanna Kujala, Ruralia-instituutti
Kaarean tavoitteena lisätä lähiruokaa dynaamisella hankintajärjestelmällä
Hankintapäällikkö Ari Heikkilä, Kaarea Oy
Lähiruokahankinnat Salon ravitsemispalveluissa
Anu Sorvari-Happonen ja Mari Portaala, Salon ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut
Näin lähellä tuotettu härkäpapu saatiin koulujen ruokalistalle (Haastattelu)
Katariina Klinckowström, Karviaisten tila
Paikallistukku mahdollistamassa paikallisruoan käyttöä
Kehitysjohtaja Niina Jaakkola, Jaakkolan Tukku Oy
Lisää lähiruokaa dynaamisella hankinnalla – opas hankkijan avuksi
Johtava asiantuntija Suvi Sippola, Motiva Oy
Katariina Klinckowström, Karviaisten tila
Paikallistukku mahdollistamassa paikallisruoan käyttöä
Kehitysjohtaja Niina Jaakkola, Jaakkolan Tukku Oy
Lisää lähiruokaa dynaamisella hankinnalla – opas hankkijan avuksi
Johtava asiantuntija Suvi Sippola, Motiva Oy