Ilmasto.nyt -opintokokonaisuus

Ilmasto.nyt on kaikille avoin, monialainen opintokokonaisuus ilmastonmuutoksen perusteiden oppimiseen ja opettamiseen. Se sisältää kirjallista materiaalia, videohaastatteluja ja -luentoja, tehtäviä, testejä sekä oppaan opettajalle.

Materiaalien avulla kuka tahansa voi oppia, mitä ilmastonmuutos on luonnontieteellisenä ilmiönä sekä kuinka voimme hillitä sitä ja sopeutua siihen.

Opintokokonaisuuden voi opiskella itsenäisesti tai osana ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoja. Kokonaisuus on 5 opintopisteen kurssin laajuinen. Opettajien ja opiskelijoiden lisäksi materiaalia voivat hyödyntää myös esimerkiksi yritykset, järjestöt ja media. Ilmasto.nyt on kaikkien käytettävissä.

Tavoitteena on, että jokainen Suomen yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuva ymmärtää ilmastonmuutoksen perusteet, ja sen kuinka hän voi omalla osaamisellaan olla mukana ratkaisemassa yhteistä ilmastonmuutokseen hillintään liittyvää haastettamme.

Ilmasto.nyt -kokonaisuuden toteuttivat Helsingin yliopisto (koordinaattori), Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Sitra yhteistyössä Aalto yliopiston, Taideyliopiston, Opetusministeriön ja Ilmatieteen laitoksen kanssa.

www.ilmastonyt.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.