Alakoulussa energiaopetukseen sopivia materiaaleja

Opettaja, tutustu täällä alakouluille tekemiimme aineistoihin ja tehtäviin. Materiaalit saat linkin takaa Motivan julkaisupankista.

Hei, kaikki toimii -opetusmateriaalit

Erityisesti tokaluokkalaisten energiaopetukseen suunniteltu laaja materiaalipaketti, joka sisältää opettajanoppaan, kirjan oppilaalle sekä runsaasti pelejä, leikkejä ja muuta materiaalia.

Tutustu aineistoon Tokaluokkalaisten energiansäästöviikon sivuilla >>

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikon lukujärjestys

Energiaetsivän lukujärjestyksen avulla voitte järjestää erilaisia teemapäiviä. Lukujärjetyksen toteuttamiseen voi ottaa myös koko koulun mukaan.

Lukkari >>

Joutsenmerkin ristikko

Jokainen päivä teemme erilaisia kuluttamiseen liittyviä päätöksiä ja valintoja. Lapset voivat jo pienenä oppia erilaisia kestävän kuluttamisen ja elämäntavan tapoja. Ristikon avulla voi luokassa pohtia, mitä kestävä kuluttaminen oikein tarkoittaa.

Ristikko >>

Energiaetsivän väijykortti

Agenttitehtävässä oppilaat väijyvät ympäristössä energiankäyttöä ja suorittavat agenttitehtäviä. Viikon aikana saadut tehtäväpisteet voi kerätä luokan yhteiseen taulukkoon ja näin voi seurata koko luokan edistymistä Energiaetsivinä.

Suomeksi >> 
Ruotsiksi >>

Energiadiplomit

Voit tulostaa oppilaille myös Energiadiplomit hyvin suoritetusta Enenrgiansäästöviikosta.

Suomeksi >>
Ruotsiksi >>

Erkki pelastaa maailman

Erkki Vähä-Virtanen on talonmies, joka tekee kaikkensa, että meillä olisi myös tulevaisuudessa puhdas ympäristö. Katsokaa Erkki pelastaa maailman -video ja miettikää, miten pienilläkin teoilla on merkitystä ympäristön kannalta.

Erkki Vähävirtanen pelastaa maailmaa Äläkoulussa >>


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.