Muita neuvontapalveluja

Alla on linkkejä kuluttajille neuvontaa tarjoavista järjestöistä ja verkostoista. Tarkista ennakkoon palvelun saamisen ehdot (esimerkiksi jäsenyys) ja mahdollinen hinta. Lisäksi energiayhtiöiden asiakaspalvelu opastaa esimerkiksi sähkölaskuun, mittaukseen ja tariffeihin liittyvissä asioissa ja tarjoaa energiatehokkuusopastusta.

Korjaustieto

Ympäristöministeriön ylläpitämä korjausneuvojien verkosto ja neuvonnan tietopankki verkossa. Korjaustieto on ovi kotien ja kiinteistöjen kunnossapitoon ja korjaamiseen. Asiantuntijoiden kokoama sisältö on tarkoitettu asukkaille, omistajille ja taloyhtiöille sekä kiinteistönhoidon ammattilaisille. Lisäksi myös vinkit ja työkalut auttavat ylläpitämään terveellisiä, arvonsa säilyttäviä suomalaiskoteja. Lue lisää Korjaustiedosta.

Vanhustyön keskuskusliiton 15 alueellista korjausneuvojaa avustavat sotainvalideja, veteraaneja ja muita ikääntyneitä ihmisiä asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa. Korjausneuvojien yhteystiedot näet täältä.

Suomen Omakotiliitto

Maksutonta neuvontaa jäsenille muun muassa rakennusteknisistä ja ikääntyvän asunnon muutostyön korjauksista. Lue tarkemmin Omakotiliiton sivuilta.

Suomen Kiinteistöliitto

Neuvontapalveluja jäsenkiinteistöjen edustajille, myös energianeuvontaa. Lisätietoja Kiinteistöliiton sivuilta.

Energiatehokkaasti.fi

Tietoa Neuvo2020 -järjestelmän energiapalveluista maatiloille, muun muassa Maatilan energiasuunnitelmasta sekä valtuutetuista neuvojista. Lue lisää palvelusta.

PRKK Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskus ry

Pientalorakentamiseen ja remontointiin tarvittavaa tietoa ja koulutuksia. Henkilökohtaista neuvontaa, jäsenille. Koulutustapahtumia rakentajille, remontoijille ja taloyhtiöille. Osa maksuttomia, osa edellyttää jäsenyyttä. Siirry koulutuskalenteriin.

Hengitysliitto – Hometalkoot

Ohjeita ja oppaita kosteusvaurioiden kartoitukseen sekä huolto-ohjeita kosteusvaurioiden välttämiseen Hometalkoot-verkkopalvelusta. Lisätietoa Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvontapalveluista löydät täältä.

Löydä sähkömies

Sähköalan ylläpitämä tietosivusto sähköturvallisuuden, energiatehokkuuden ja sähkön älykkään käytön edistämiseen kotitalouksissa. Palvelun kautta voit hakea myös sähköurakoitsijoita. Siirry Löydä sähkömies -palveluun.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 20.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.