Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvari

ELVARI logo 200 Motiva ja Energiateollisuus ry käynnistivät vuonna 2008 yhdessä energia- ja talotekniikka-alan yritysten ja järjestöjen kanssa Elvariksi nimetyn sähkölämmityksen tehostamisohjelman, jonka kohteena olivat sähkölämmitteiset pienkiinteistöt Suomessa. Ohjelma päättyi syksyllä 2015.

Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä.

Projektissa käynnistettiin pilotointeja, joissa kerättiin tietoa tehostamistoimenpiteiden vaikutuksista. Tiedoista laadittiin artikkeleita ja esimerkkikortteja hankkeessa mukana olleiden käyttöön.
  Elvari-ohjelman lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO2-päästöjä myös kuluttajasektorilla. Tavoitteena oli löytää keinot, joilla sähkönkäyttöä sähkölämmitteisissä asunnoissa voidaan tehostaa 9 prosenttia vuoden 2016 loppuun mennessä verrattuna vuoden 2005 tilanteeseen.

  Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvarin tavoitteita olivat:
  • Tuottaa, todentaa, priorisoida ja viestiä kuluttajille keinoja, joilla sähkölämmityskotitalouksien sähkönkäyttöä Suomessa voidaan yleisesti tehostaa 9 prosenttia v. 2008-2016 verrattuna vuoteen 2005.
  • Tuottaa keinovalikoimat, joilla erilaisien yksittäisten sähkölämmitteisten asuntojen energiankäyttöä voidaan tehostaa kustannustehokkaasti jopa 30-50 prosenttia jaksolla 2008-2016 tinkimättä asumisviihtyvyydestä ja sisäilmaolosuhteista.
  • Auttaa sähkölämmityskuluttajia valitsemaan ja toteuttamaan tehokkaimmat tehostamiskeinot ja laatimaan itselleen pitkäjänteinen sähkönkäytön tehostamissuunnitelma.
  • Antaa energiayhtiöille välineitä energiatehokkuusdirektiivin (2012/27/EU) edellyttämien palvelujen tarjoamiaseksi kuluttajille.
  • Tuottaa tietoa säästävistä laitteista ja ratkaisuista ja luoda säästävän tekniikan markkinoita talo- ja kodintekniikan laitekaupalle sekä rakennustarviketeollisuudelle.


   Oliko artikkeli hyödyllinen?

   Sivua päivitetty viimeksi 9.2.2018

   Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.