KORJAA JA VAIHDA

Kodinohjausjärjestelmä

Kodinohjausjärjestelmän avulla energiansäästö helpottuu, kun lämpötilan ohjaus hoituu automaattisesti. Keskitettyjen kodinohjausratkaisujen avulla energiatehokas asuminen on turvallista ja mukavaa, sillä ne saavat kodin eri järjestelmät toimimaan tehokkaasti yhteen. Järjestelmien ohjaus perustuu yleensä selkeisiin oletustilanteisiin, kuten kotona, poissa ja poissa pitkään. Oletustilanteet määritellään perheen tarpeiden ja aikataulujen mukaisesti.

Asunnon käyttötapa vaikuttaa energiansäästöön

Kotona/poissa -tilanneohjauksella esimerkiksi sähkölämmitys, valaistus ja ilmanvaihto toimivat aina halutulla tavalla.

Energiaa säästyy, kun lämmitys- ja ilmastointilaitteet on kytketty aina asumistilanteen mukaiselle tasolle ja muun muassa:
  • Lämpötilan pudotuksia voidaan tehdä automaattisesti.
  • Käyttöpaneelilla ja etäkäytöllä saadaan tietoa asunnossa vallitsevasta tilanteesta, mahdollisista hälytyksistä ja voidaan tarvittaessa muuttaa oletustilanteita.
  • Tieto kodin reaaliaikaisesta kokonaiskulutuksesta ja kulutushistoriasta auttaa säätämään energiakäyttöä ja käyttäytymistä.

Säästöarvio

Keskitetyillä ohjausjärjestelmillä:
  • kokonaissähkönkulutus pienenee noin 10 prosenttia ja
  • lämmityksen energiankulutus pienenee noin 20 prosenttia.

Lue Elvarin seurantakohteesta, miten uudet patterit, termostaatit ja kodinohjausjärjestelmä vaikuttivat sähkönkulutukseen:
Patterit termostaatit uusiminen ylaosaSuoran sähkölämmityksen säädöt kuntoon uudet sähköpatterit, ohjattavat termostaatit ja ohjausjärjestelmä.

Suora sähkölämmitys – Säädöt kuntoon uusimalla lämmittimet – Elvari-toimenpidekortti (pdf) (2.1 MB)Sivun tiedot perustuvat sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvarissa tutkittuun ja tuotettuun aineistoon.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 11.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.