Töissä meillä
Innostuneessa porukassamme on monenlaisia osaajia ja heillä kiinnostavia taustoja sekä erilaisia toimenkuvia. Tästä voit lukea muutaman motivalaisen tarinan.

Palaa otsikoihin

Johtaja Ulla Suomi

Suomi_Ulla_Motiva_OyJohtaja Ulla Suomen työhuoneessa valot palavat anivarhain. Aamuvirkku Ulla puurtaa jo työn touhussa, kun muut vasta tekevät lähtöä töihin. Vuodesta 1998 erityisesti seurannan ja vaikutusten arvioinnin sekä energiatehokkuussopimustoiminnan parissa Motivassa työskennellyt Ulla johtaa omaa porukkaansa sitoutuneen sitkeästi ja tarkasti. Ennen Motivaa hän perehtyi energia-asioihin konsulttitoimistossa noin 15 vuotta.

”Oma työni keskittyy erilaisten kokonaisuuksien, kuten energiatehokkuussopimukset ja energiatehokkuusdirektiivi, valmisteluun luontevassa ja vaikuttavassa yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön ja Energiaviraston kanssa. Avustan ministeriötä ja virastoa energiatehokkuuteen liittyvän kansallisen ja EU-lainsäädännön valmistelussa, toimeenpanossa sekä vaikutusten arvioinnissa ja EU-raportoinneissa”, Ulla kertoo.

Ulla odottaa uuden energiatehokkuussopimuskauden jatkumista tuloksekkaana. Toivelistalla on niin ikään positiivinen mieli ja yhdessä tekemisen meininki eri toimijoiden kanssa sekä iloa ja tasapainoa elämässä myös työn ulkopuolella.

”Tärkeille energia- ja materiaalitehokkuutta parantaville toimille pitäisi saada kohdistettua riittävät resurssit. Tarvitaan entistäkin mittavampia tuloksia, jotta Suomelle asetetut useat ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvät tavoitteet on mahdollista saavuttaa”, Ulla muistuttaa.

Työpäivän jälkeen Ulla viihtyy parhaiten joko perheen, ystävien tai kirjojen parissa.
Palaa otsikoihin

Asiantuntija Harri Heinaro

Heinaro_Harri_Motiva_OyRauhallisuudellaan vakuuttava asiantuntija Harri Heinaro aloitti työt Motivassa keskellä pimeintä marraskuuta vuonna 2014. Caverionissa aiemmin energia-asiantuntijana toiminut Harri tunsi jo Motivaan tullessaan energiakatselmusten salat – olihan mies itsekin pätevöitynyt katselmoija.

”Olin jo opiskeluaikana vaikuttunut siitä, mitä Motiva tekee yhteiskunnallisesti energiatehokkuuden eteen ja ajattelin, että olisi mukava itsekin päästä tekemään vastaavia asioita”, Harri muistelee.  Opiskeluajan jälkeen hän toimikin energiakatselmoijana konsulttiyhtiössä. Lisäksi hän ehti luennoida Motivan katselmuskursseilla useamman vuoden ajan.

Kun Harria sitten houkuteltiin Motivaan töihin, ei vastausta tarvinnut pitkään miettiä.  ”Työskentelen pääasiassa isompien kiinteistöjen energiatehokkuuteen liittyvien asioiden, kuten energiakatselmusten ja energiatehokkuussopimusten, parissa. Toisaalta teemme paljon eri aihealueisiin liittyviä energiatehokkuusprojekteja”, hän summaa.

Mukavinta työssä on vaihtelevuus ja mahdollisuus oppia uutta sekä tavata erilaisia ihmisiä. Työn ulkopuolella Harrille tärkeintä on oma perhe, johon kuuluu vaimo ja kolme lasta. ”Suurin osa vapaa-ajasta meneekin perheen kanssa touhutessa, kirjoja lukiessa tai jalkapalloa seuratessa. Mieleenpainuvin Harrin harrastuksista on kuitenkin kanteleen soitto, sitä taitoa ei tiedetä muilla motivalaisilla olevan.
Palaa otsikoihin

Liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen

Lukkarinen_Sara_Motiva_OyAina aurinkoinen kestävän liikkumisen asiantuntija Sara Lukkarinen löysi tiensä joukkoliikennetöistä Motivaan silloisen liikkumisen ohjauksen verkoston kautta päätyen itse koordinoimaan kyseistä verkostoa.

”Kiinnostus liikkumisen ohjaukseen toi minut Motivaan. Nykyisissä työtehtävissäni substanssiosaamiseen yhdistyy monipuolisesti muita näkökulmia, kuten viestintää”, Sara Lukkarinen kertoo.

Saran työtehtäviin kuuluu asiantuntijatöiden lisäksi esimerkiksi koordinointia, verkostojohtamista ja viestintää. Hänen mielestään työtehtävissä parasta on päästä pitkäjänteisesti edistämään kestävää liikkumista ja tekemään yhteistyötä sekä julkisen että yksityisten toimijoiden kanssa.

”Jokainen päivä on erilainen ja tehtävät vaihtelevat esitelmöinnistä raportin kirjoittamiseen ja tilaisuuksien suunnittelusta toimintaympäristön kehittämiseen. Mielenkiintoista on myös työskentely asiantuntijoiden kanssa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla”, Sara sanoo.

Työn ulkopuolella Saraa innostaa orkesterisoittaminen, opettaminen ja ulkona urheileminen sekä matkustaminen. Tulevaisuudessa hänestä on mahtavaa edelleen työskennellä liikkumisen ja liikenteen parissa, koska ala on mielenkiintoisessa murroksessa.
Palaa otsikoihin

Controller Simo Liimatainen

Liimatainen_Simo_Motiva_OyProjektihallinnassa motivalaisille jöötä pitävä controller Simo Liimatainen löydettiin Motivaan yhteistyökumppanina pitkään toimineesta tilitoimistosta, kun hallintoon tarvittiin lisämiehitystä.

Projektimaailman lisäksi Simon tehtäviin kuuluvat monet yleiset hallinnon työt. ”Yksittäistä mieleisintä tehtävää en osaa sanoa, mutta tehtävät kokonaisuutena ovat mielenkiintoisia", Simo sanoo.

Työn ulkopuolella Simo nautiskelee kotipuutarhan ja oman talon hoitamisesta ja tavallisesta perhe-elämästä. Tulevaisuuden odotuksissa hänellä on ”kaikkea tylsää, kuten pitkää ikää, terveyttä, mukavaa duunia, hyvää toimeentuloa ja lapset eteenpäin maailmassa”.
Palaa otsikoihin

Viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen

Mustonen_Sirpa_Motiva_OyViestinnän kehäkettu, viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen tuli Motivaan töihin vuonna 2009. Motiva ja silloinen Motiva Xpress -lehti olivat tulleet Sirpalle tutuiksi jo ympäristötoimittaja-aikoina Ylessä. Free lancer -toimittajan työt useille lehdille liittyivät nekin useimmiten energia- ja ympäristöaiheisiin, jotka ovat myös Motivan työsarkaa.

”Viihdyin mainiosti vapaana toimittajana, mutta asunnon hankkimisen ja lainanmaksun kannalta kuukausipalkassa on etunsa. Motivan aihealueet olivat niin ikään looginen jatko aiemmalle uralle”, Sirpa sanoo.

”Viestintäpäällikkönä Motivassa suunnittelen, organisoin ja toteutan viestintää suomeksi ja englanniksi kaikkiin mahdollisiin viestintäkanaviin. Olen ollut mukana kaikkien Motivan yksiköiden hankkeissa, joten aiheiden kirjo on ollut laaja.”

Parasta nykyisessä työssä on oman taustan takia läheiseltä tuntuva mediayhteistyö. ”Voin avata motivalaisille toimittajien ajattelutapaa, ja vastaavasti selkeyttää medialle meneviä monesti turhan hankalasti muotoiltuja tai hankejargonia sisältäviä viestejä yleistajuisiksi ja helpommin lähestyttäviksi.”

Työn ulkopuolella kiinnostaa tällä hetkellä eniten Bluebound-bändissä laulaminen, omat teinipojat ja muu perhe sekä iloa arkeen tuovat ystävät. ”Tulevaisuudelta toivon monipuolisia työtehtäviä sekä onnistuneita bändikeikkoja.”
Palaa otsikoihin

Projektiassistentti Ritva Isohella

Isohella_Ritva_Motiva_OyLempeää hymyä ja hyväntuulisuutta säteilevä projektiassistentti Ritva Isohella päätyi Motivaan töihin reilut 13 vuotta sitten. Kuten työsuhteen pituudesta arvata saattaa, Ritva on viihtynyt talossa mainiosti. Hän kertoo aikoinaan hakeutuneensa Motivaan, koska yhtiön arvot ja toiminta tuntuivat itselle tärkeältä.

Ritva työskentelee enimmäkseen energiatehokkuussopimusten ja energiakatselmusten parissa. Työ sisältää muun muassa monenlaisten tietojen syöttämistä tietokantaan ja käyttäjätunnusten hallintaa.

”Työssäni parasta on itsenäisyys. Lisäksi useat asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. He ovat kaikki mukavia samoin kuin työkaverit täällä Motivassa”, Ritva kertoo.

Työn ulkopuolella Ritva harrastaa jujutsua, lukemista, neulomista ja metsässä kulkemista koiran kanssa. Tulevaisuudelta hän odottaa isoja asioita: terveyttä, tasapainoa ja maailmanrauhaa.

Palaa otsikoihin


Sivua päivitetty viimeksi 14.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.