Asuinkerrostalojen energiakatselmus

Asuinkerrostalojen energiakatselmusmalli on tehty kerrostalojen energiansäästömahdollisuuksien kartoittamiseen. Mallia voidaan käyttää myös esimerkiksi rivitalojen katselmoinnissa.

Energiankäyttötietojen ja rakennuksen perusteellisen läpikäynnin perusteella katselmuksessa selvitetään asuinrakennuksen energian kulutusjakauma ja määritellään kannattavat energiansäästötoimenpiteet.

Asuinkerrostalojen energiakatselmuksen raportissa käsitellään kohteen energian ja veden käytön nykytilanne, kuvataan LVIS-järjestelmien toiminta ja käyttö sekä esitetään säästötoimenpide-ehdotukset perusteluineen, säästövaikutuksineen ja takaisinmaksuaikoineen.

Uutena asiana malliin on otettu mukaan asuinrakennusten energiansäästötoimenpiteen CO2-vaikutusten laskenta.

Linkeistä löytyy myös ladattava raporttipohja (.doc), jossa on valmiit otsikot sekä taulukko 1 valmiina. Taulukko 2 täytyy edelleen tuoda raporttiin oikealle paikalleen erikseen. Edelleen linkeistä löytyy katselmuksessa hyödynnettäväksi mallipohjia kenttätyön ja tiedottamisen avuksi.

Asuinrakennusten energiakatselmuksen asiakirjamallit ja ohjeet:

Asuinrakennusten energiakatselmuksen toteutusohje (pdf) (51 KB)

Asuinrakennusten energiakatselmuksen laajennettu mallisisällysluettelo (pdf) (86.3 KB)

Asuinrakennusten energiakatselmuksen malliraportti (pdf) (173.8 KB)

Asuinrakennusten raporttipohja (doc) (259 KB)

Asuinrakennusten energiakatselmuksen kenttätyön ja tiedottamisen mallipohjia (xls) (92 KB)Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.5.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.