TEM:n tukemat energiakatselmukset

Energiankäytön tehostaminen tuo yrityksille ja yhteisöille suoraa taloudellista hyötyä ja vähentää toiminnasta aiheutuvia ympäristöpäästöjä. Säästöjä voidaan saada aikaan jopa ilman investointeja.

Tehostamistoimenpiteiden lähtökohtana on tieto nykyisestä tilanteesta sekä taloudellisesti kannattavien tehostamiskohteiden paikallistaminen. Ensimmäinen askel energiankäytön tehostamisessa on energiakatselmus.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tukee palvelu-, teollisuus- ja energia-alan energiakatselmusten toteutusta. Motivan tehtäviin kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön tukeman energiakatselmustoiminnan seuranta, edistäminen ja kehittäminen yhteistyössä alan asiantuntijoiden, TEM:n, katselmusten tilaajien ja energiakatselmoijien kanssa.

Motiva ylläpitää energiakatselmustoiminnan seurantajärjestelmää, johon kootaan tiedot kaikista energiakatselmuksista sekä valvoo energiakatselmusraporttien laatua. Toiminnan edistämiseksi Motiva tuo julkisuuteen esimerkkejä hyvin onnistuneista katselmushankkeista. Motiva myös kouluttaa energiakatselmoijia sekä neuvoo katselmusten tilaajia ja katselmoijia.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 27.4.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.