Energiakatselmusmallit

Energiakatselmusmalleja on kehitetty palvelu-, teollisuus- ja energia-alan kohteiden katselmointiin. Energiankäytöltään ja elinkaaren vaiheeltaan erilaisille kohteille on kehitetty räätälöityjä energiakatselmusmalleja tarpeen mukaan.

Kohteen energiankäytön mukaan räätälöityjä katselmusmalleja ovat pieniin rakennuksiin soveltuva Energiakatsastus ja paljon energiaa käyttäviin kohteisiin soveltuvat Energia-analyysit. Eri elinkaaren vaiheisiin sopivia katselmusmalleja ovat Käyttöönottokatselmus ja Seurantakatselmus.

Energiakatselmus tuo esiin säästökohteet

Yhteistä kaikille katselmusmalleille on, että Motiva-energiakatselmus on aina kokonaisvaltainen energian ja veden käytön tarkastelu, jonka perusteella tuodaan esiin kannattavat säästötoimenpiteet. Toinen yhteinen piirre katselmusmalleille on, että mallit on kehitetty käytännön katselmustyöstä saatujen kokemusten perusteella.

Energiakatselmus toimii osana kulutusseurantaa, kiinteistön ylläpitoprosessia sekä energia- ja ympäristöasioiden hallintaa. Energiakatselmuksen avulla energiankäyttö tehostuu ja entistä tehokkaampi energiankäyttö merkitsee säästöjä energia- ja vesikustannuksissa.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 17.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.