Kuljetusketjujen energiakatselmus –
Uusi näkökulma kuljetusten energiansäästöön


Huom! Kuljetusketjujen energiakatselmus ei kuulu tällä hetkellä TEM:n tukemiin energiakatselmuksiin. Alla oleva informaatio on lähinnä yleistietoa aiemmin tarjolla olleesta katselmusmallista.

kaemuskuljetusketjuEnergiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimet on aiemmin kohdistettu ensisijaisesti teollisuuden tuotantoprosesseihin ja kiinteistöihin. Tavaraliikenteen ja kuljetusten näkökulmasta tapahtuva energiatarkastelu on tullut nyt mukaan TEM:n ja EK:n energiatehokkuussopimuksiin sekä Tavaraliikenteen ja Logistiikan sopimukseen.

Keväällä 2006 valmistui kuljetusketjujen energiakatselmuksen kehityshankkeen tuloksena ensimmäinen versio kuljetusten energiakatselmusmallista. Kuljetusketjujen energiakatselmusmallia viimeisteltiin käynnistettyjen teollisuuden, kaupan ja kuntasektorin pilothankkeiden yhteydessä.

Tavoitteena oli täydentää katselmusohjeistusta siten, että kuljetusketjujen energiakatselmoinnista tulisi työ- ja elinkeinoministeriön tukema yleinen katselmusmalli, ja että se voisi liittyä vuonna 2008 alkaviin eri toimialojen energiatehokkuusssopimuksiin.

Säästöjä kuljetuspalveluja hankkiville teollisuusyrityksille

Tavaraliikenteen kuljetusketjujen kokonaisvaltainen tarkastelu on hyödyksi etenkin kuljetuspalveluja hankkivalle teollisuudelle, kaupalle ja kunnille. Kuljetusketjujen näkökulmasta tapahtuva energiatarkastelu tehostaa energiankäyttöä ja vähentää kustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi se tarjoaa työkaluja kuljetuspalveluja tarjoavan yrityksen logistiikan parantamiseen.

Tarkastelu kohdistetaan teollisuuden, kaupan ja kuntien raaka-aine- ja tuotekuljetusten energiankulutukseen sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Kuljetusketjujen energiakatselmointi sopii teollisuuden- ja kaupanalan yrityksille sekä kunnille.

Lisää aiheesta:

INTERACTION-toimenpideselvitys 17.12.2007 (pdf) (2 MB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 29.3.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.