Leikkaa hiilijalanjälkeä hankinnoilla

Energiatehokkuuteen tai uusiutuvaan energiaan tehdyt investoinnit ovat usein tehokkain tapa pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia.

Aurinkoenergian hankinta

Aurinkopaneelit on yksi vähäpäästöisimmistä tavoista tuottaa sähköä. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet 80 prosenttia viimeisten 10 vuoden aikana. Järjestelmän tekninen käyttöikä on 25-30 vuotta, ja se vaatii vain vähän huoltoa.

Aurinkosahkoakotiin.fi -sivustolta löydät lisätietoa aurinkosähköjärjestelmien hankinnasta. Sivuston kautta voi lähettää järjestelmätoimittajille tarjouspyyntöjä myös pk-yritysten kiinteistöihin sopiviin aurinkosähköjärjestelmiin.

https://aurinkosahkoakotiin.fi

Lämpöpumppuinvestoinnit

Lämpöpumpuilla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä sekä ympäristöhyötyjä monenlaisissa kiinteistöissä. Energiakustannuksia voidaan lämpöpumppujen avulla vähentää entisestään, kun avuksi otetaan pörssisähkön hintaa seuraavat ohjausjärjestelmät ja mahdollisesti energiavaraajat ja jopa lämmön kausivarastointi.

Keväällä 2018 julkaistu Lämpöpumppujen hankintaopas:
Lämpöpumput

Ajoneuvohankinnat

Ajoneuvokannan koosta riippuen yrityksen omistamien tai liisaamien ajoneuvojen energiatehokkuudella ja polttoainelähteillä voi olla suurikin vaikutus yrityksen hiilijalanjälkeen.

Valitse auto viisaasti -osioista löydät tietoa onnistuneiden ajoneuvohankintojen tueksi:
Valitse auto viisaasti

Valaistushankinnat

Valaistus on monissa kiinteistöissä lämmityksen jälkeen eniten energiaa kuluttava laiteryhmä. Älykkäästi ohjattu led-valaistusjärjestelmä päivittää valaistuksen tähän päivään. Valaistusinvestointien takaisinmaksuajat pysyvät lyhyinä erityisesti silloin, kun nykyinen järjestelmä perustuu vanhempiin energiatehottomiin valonlähteisiin tai valaistuksen käyttöaika on suuri, kuten teollisuus- ja logistiikkahalleissa tai kauppakeskuksissa.

Kohde-esimerkkejä ja vinkkejä älykkäisiin valaistushankintoihin:
www.valaistustieto.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 28.5.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.