Energiatehokas vesihuoltolaitos

Suomalaiset vesihuoltolaitokset etsivät uusia tapoja tehostaa energiankäyttöään Vesilaitosyhdistyksen ja Motivan johdolla. Alan yhteishankkeessa kootaan ja jaetaan tietoa ja kokemuksia toimista ja teknisistä ratkaisuista, jotka auttavat vesilaitoksia entistä fiksummassa ja taloudellisemmassa energiankäytössä.

Hankkeen tulokset palvelevat kaikkia Suomen vesihuoltolaitoksia. Hanke tuottaa käytännönläheisiä esimerkkejä ja ohjeita vesihuoltolaitoksen energiatehokkuustoimista sekä tietoa erilaisista energiatehokkuutta edistävistä ratkaisuista. Haussa on myös uudet ratkaisut, jotka avittavat vesilaitoksia fiksumpaan energiankäyttöön.

Hankkeeseen osallistuu yhteensä 14 vesihuoltolaitosta ympäri Suomen ja joukko laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajia. Osallistuvat vesihuoltolaitokset tuovat hankkeeseen oman asiantuntemuksensa sekä toteuttavat uusia energiansäästötoimenpiteitä.

Kesällä 2016 käynnistynyt hanke päättyy vuoden 2017 lopussa.


Energiatehokas Vesihuoltolaitos -hankkeeseen osallistuvat:

HSY, Hämeenkyrön kunnan vesihuoltolaitos, Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy, Kuopion Vesi,
Kurikan Vesihuolto Oy, Lahti Aqua Oy, Lempäälän Vesi, Nokian Vesi Oy, Oulun Vesi, Turun seudun puhdistamo Oy, Turun Vesiliikelaitos, Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä, Vaasan Vesi, Vihdin Vesi, ABB Oy, Flowplus Oy, Hyxo Oy, Oilon Oy ja SKS Control Oy.

Hanketta rahoittavat Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto, Energiavirasto sekä hankkeeseen osallistuvat laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajat.

Hankkeen toteutuksesta vastaa Motiva Oy.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 10.11.2017