Valitse sopiva hankintamenettely

Markkinakartoitus ratkaisee, mikä kilpailuttamismenettely hankinnalle parhaiten soveltuu. Jos suunnitteluvaiheessa on saatu paljon tietoa, jonka soveltaminen tarjouspyyntöprosessissa sujuu ongelmitta ja toimitusvarmuus on selvä, voi hyvin käyttää yksinkertaisempia hankintamenettelyjä.

Neuvottelumenettely ja kilpailullinen neuvottelumenettely tulevat kyseeseen jos markkinoiden tarjonta ja sopimukselle asetetut ehdot ovat edelleen epäselviä.

Neuvottelumenettely

Neuvottelumenettely on keino hyödyntää ongelmalähtöisesti markkinoiden osaamista jo tarjouspyynnön laatimisvaiheessa. Neuvottelut antavat aikaa ideoinnille ja tarjousten laatimiselle. Ne antavat myös liikkumavaraa sovittaessa hankintasopimuksen yksityiskohdista.

Neuvottelujen tarkoitus on mahdollistaa kunkin tarjouksen kehittely hankintayksikön tarpeiden suuntaan. Neuvottelumenettelyjä ei saa käyttää markkinakartoitukseen.

Kilpailullinen neuvottelumenettely

Kilpailullinen neuvottelumenettely sopii monimutkaisiin hankintoihin esimerkiksi infrastruktuurin ja rakentamisen alalla sekä uusien palvelukonseptien ja innovatiivisten ratkaisujen hankintoihin.

Esikaupalliset hankinnat

Esikaupalliset hankinnat, tai kaupallistamiskilpailut, koskevat vain t&k-palveluja, joita tarvitaan uusien ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen, ja joiden riskit ja hyödyt jaetaan tilaajien ja yritysten kesken.

Kilpailutus on järjestettävä niin, että varmistetaan mahdollisimman laaja kilpailu, läpinäkyvyys, avoimuus, oikeudenmukaisuus ja markkinaehtoinen hinnoittelu.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.