Ammattikeittiön energiatehokkuusvinkit

Esimies:
  • Järjestä riittävä käyttäjäkoulutus henkilöstölle.
  • Arvioi energiansäästön mahdollisuudet ja keinot.
  • Informoi henkilöstöä tavoitteista ja toimenpiteistä, seuraa energiankulutusta ja tuloksia.
  • Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista.
  • Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä
    energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille.
  • Satsaa uuteen teknologiaan ja kehittyniin tietojärjestelmiin.
  • Vältä ylimitoitusta, valitse laitteet prosessien ja kapasiteetin mukaan.
  • Valitse monitoimisia laitteita, hyödynnä teknologiaa.

Keittiöhenkilökunta:
  • Vaadi automatiikkaa ja ohjelmointimahdollisuuksia. Ajastimilla, lämpötilamittareilla tai automatiikalla varustetut kypsennyslaitteet vähentävät hukkakulutusta ja lyhentävät valmistusaikoja.
  • Laitteiden puhdistus- ja kunnossapitoautomatiikan hyödyntäminen on tärkeää laadun ja energiansäästön kannalta.



Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.