Ammattikeittiön energiatehokkuusvinkit
Esimies:- Järjestä riittävä käyttäjäkoulutus henkilöstölle.
 - Arvioi energiansäästön mahdollisuudet ja keinot.
 - Informoi henkilöstöä tavoitteista ja toimenpiteistä, seuraa energiankulutusta ja tuloksia.
 - Selkeät yhteiset tavoitteet, tieto muutoksista kertyvistä hyödyistä ja mielekkäät kannustimet vauhdittavat energiankäytön tehostamista.
 - Varmista, että kaikilla työntekijöillä on tietoa, taitoa ja välineitä työskennellä
energiaa säästävästi. Muista perehdyttää uudet tiimin jäsenet huolellisesti keittiön energiapiheille tavoille. - Satsaa uuteen teknologiaan ja kehittyniin tietojärjestelmiin.
 - Vältä ylimitoitusta, valitse laitteet prosessien ja kapasiteetin mukaan.
 - Valitse monitoimisia laitteita, hyödynnä teknologiaa.
 
Keittiöhenkilökunta:
- Vaadi automatiikkaa ja ohjelmointimahdollisuuksia. Ajastimilla, lämpötilamittareilla tai automatiikalla varustetut kypsennyslaitteet vähentävät hukkakulutusta ja lyhentävät valmistusaikoja.
 - Laitteiden puhdistus- ja kunnossapitoautomatiikan hyödyntäminen on tärkeää laadun ja energiansäästön kannalta.