Vertaile lämmitysjärjestelmiä

Lämmitysjärjestelmän valinta on yksi pientalon suunnittelun pitkävaikutteisimmista päätöksistä. Kerran valittua järjestelmää ei voi myöhemmin helposti tai edullisesti muuttaa. Lämmitysvalinnat ja energiatalouden suunnittelu vaikuttavat suuresti pientalon asumismukavuuteen ja käyttökustannuksiin. Yhtä ainoaa ja oikeaa pientalon lämmitysjärjestelmää ei ole, sillä kaikissa markkinoilla tarjolla olevissa järjestelmissä on sekä hyviä että huonoja puolia.

Ennen lämmitysjärjestelmän valintaa kannattaa vielä miettiä voidaanko talon lämmitystarvetta pienentää esimerkiksi paremmalla eristyksellä tai ilmatiiveydellä. Lisäksi kannattaa miettiä voidaanko päälämmitysjärjestelmän rinnalle hankkia täydentäviä lämmitysjärjestelmiä.

Yleensä lämmitysjärjestelmän valinnassa rakentajien päähuomio kiinnittyy hankinta- ja käyttökustannuksiin, mutta myös muita seikkoja kuten ympäristöystävällisyyttä kannattaa miettiä.

Apua lämmitystavan valintaan:
Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 6.6.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.