FISU-verkosto

FISU (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä.

FISU-verkostoon kuuluu tällä hetkellä yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii,  Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa. Verkoston koordinaattoreina toimivat toisiaan täydentävät Motiva ja Suomen ympäristökeskus SYKE, jotka yhdessä muodostavat FISU-kuntia tukevan palvelukeskuksen.

FISU-verkostossa jaetaan parhaita edelläkävijyyden käytäntöjä, luotettavaa tietoa uusista mahdollisuuksista ja kehitetään toimintatapoja vertaisverkostossa.

Asiantuntija-apua palvelukeskuksesta

FISU-verkoston toimintaa tukee asiantuntija-apua antava palvelukeskus, jonka toiminnasta vastaavat Motiva Oy ja Suomen ympäristökeskus SYKE. Palvelukeskus laskee FISU-kuntien lähtötilanteen valittujen indikaattorien perusteella, auttaa hahmottamaan keskeisimpiä kuntakohtaisia toimenpiteitä sekä tarjoaa kansallista vertailutietoa muun muassa vuosittain julkaistavan benchmarking-raportin avulla.

Palvelukeskus tarjoaa kokemuksellaan ja verkostoillaan pohjan ja tuen resurssiviisaan edelläkävijyyden kehittämiseen ja toteuttamiseen muun muassa yhteisten hankkeiden käynnistämisen ja toiminnan sparrauksen kautta.

Palvelukeskus kanavoi myös ajankohtaista tietoa ja osaamista kunnille sekä muille sidosryhmille, viestii hyvistä käytännöistä, tarjoaa asiantuntijatukea resurssiviisaiden tiekarttojen laadintaan ja laskee indikaattoreita toiminnan kehityksen seuraamiseksi.

FISU-verkoston kautta kaupunki saa työkaluja ja keinoja uusiutumiskykyisen kestävän elinkeino- ja hyvinvointipolitiikan tekemiselle.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 12.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.