Jakelulaitteet

Jakelulaitteiden energiatehokkaan käytön tärkein sääntö on oikea-aikaisuus. Usein laitteet kytketään päälle liian aikaisin, mikä aiheuttaa hukkakulutusta.

Lautaslämmitin:
  • Lautasten lämmitys on tarpeen, kun halutaan varmistaa annoksen pysyminen kuumana.
  • Lautasia ei tarvitse lämmittää, jos aterian eri osat ovat samalla lautasella (esimerkiksi kouluateriat).
  • Säädä lautaslämmittimen termostaatti noin 70 celsiusasteeseen.
  • Laitteen lämmitys kestää 1,5 h.

Lämpöhaude:
  • Älä laita liikaa vettä lämpöhauteisiin; noin 4 cm riittää.
  • Automaattinen vedenotto, mieluummin lämmin vesi.
  • Kytke virta lämpöhauteisiin 30-50 minuuttia ennen tarjoilun alkua. Kylmällä vedellä täytettynä lämmitykseen kuluu 50 min. (1 kWh) ja lämpimällä vedellä 30 min. (0,6 kWh).

Lasikko/kylmäjakelukaluste:
  • Yöverho tai luukut säästävät noin 30 prosenttia sähkönkulutuksesta; säästö voi olla noin 17 kWh/vrk.
  • Tyhjennä laite yön ajaksi. Se kylmenee uudelleen noin 15 minuutissa.



Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 7.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.