Yhdistelmäuunit

Yhdistelmäuuni on energiatehokas laite, kun sitä käytetään oikein ja täydellä kapasiteetilla. Monipuolisten teknisten ominaisuuksien ansiosta se korvaa paistinpannun, keittokaapin ja pienissä keittiöissä padan. Pellit ja lisätarvikkeet lisäävät käyttömahdollisuuksia.

Yhdistelmäuuni on energiatehokas vain, jos sitä käytetään täydellä kapasiteetilla: esimerkiksi makaronilaatikon valmistus vajaalla kapasiteetilla vähintään kaksinkertaistaa energiankulutuksen kiloa kohden.

Vinkit energiatehokkaampaan uuninkäyttöön

Esimies:
  • Perehdy ensin itse laitteen ominaisuuksiin. Perehdytä sen jälkeen myös työntekijät.
  • Kouluta koko henkilöstö niin, että jokaisella on mahdollisuus valmistaa ruokaa uudella laitteella. Myöhemmin jälkikoulutuksessa kerrataan ja käydään läpi käytännössä koetut ongelmat.
  • Muokkaa vanhat reseptit uuden laitteen kypsennysprosesseille.
  • Sitoudu energiansäästön edellyttämiin toimenpiteisiin ja vaadi sitä myös työntekijöiltä.
  • Huolehdi laitteiden säännöllisestä huollosta.
Käyttäjä:
  • Käytä paistolämpömittaria, sillä varmistat laadukkaan lopputuloksen.
  • Vältä turhia oven avauksia.
  • Tallenna ruokalistalta kaikki tuotteet omiksi valmiiksi prosesseiksi tai ohjelmiksi: vältät ylikypsentämisen, kypsennyshävikki ja lautaselle jäävä hävikki pienenevät. Aikaa jää muille tehtäville.
  • Sopivan kypsennysajan ja -lämpötilan ansiosta ruoka ei pala kiinni reunoihin, joten myös astianpesuprosessi lyhenee.
  • Valitse pesuohjelma uunin likaisuuden mukaan.



Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 7.11.2016