GreenEnergyCases in English

GreenEnergyCases

GreenEnergyCases-palvelusta saa tietoa ja siellä voi kertoa uusimmista energia-alan sovelluksista, suomalaisesta energiaosaamisesta ja mielenkiintoisista vierailukohteista. Luovat ja älykkäät ratkaisut auttavat vähentämään päästöjä, lisäävät kotimaisten ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja tehostavat tuotantoprosesseja. Erityisesti bioenergian ja siihen liittyvien sovellusten saralla Suomi on edelläkävijämaa.

Vierailukäynnit kohteisiin on sovittava etukäteen kohteiden yhteyshenkilöiden kanssa.

Ilmoita yrityksesi mukaan GreenEnergyCases-palveluun


Porin kaupunki, Aurinkoenergiajärjestelmä uimahallissa

Aurinkoenergiajärjestelmä uimahallissa

Aurinkoenergiajärjestelmä uimahallissa

Porin kaupunki teki rohkean avauksen valitessaan aurinkoenergian uimahallin yhdeksi energialähteeksi. Ratkaisussa kiinnitettiin erityistä huomiota uimahallin ulkonäköön ja ensimmäisenä kohteena maailmassa uimahallin julkisivuun on integroitu Aurubiksen Nordic Solar -aurinkolämpöjärjestelmä. Lisäksi katolla katseilta piilossa on 360 m2 (50 kWp) aurinkosähköpaneeleja ja 200 m2 aurinkolämpökeräimiä.

Uimahallihankkeessa yhdistyivät uusin teknologia, uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämisen kehittäminen, tutkimus ja innovaatiot sekä vahva paikallinen osaaminen. Energiatehokkuuteen on panostettu myös muissa ratkaisuissa, mm. ilmastoinnin poistoilmasta ja suihkuvedestä otetaan lämpöenergiaa talteen.

Porin uimahallin aurinkoenergian tuotantoa on seurattu useana vuonna. Seurantatietoja löytyy Solarforumin sivuilta.


Takaisin listaukseen

Porin kaupunki

Porin kaupunki
Pori

Kohteen tiedot

Presidentinpuistokatu 6
28130 Pori

Timo Lehtimäki
timo.lehtimaki@pori.fi
044 701 1439

www.pori.fi

Jaa kohde


Sivua päivitetty viimeksi 28.8.2017