Passiivienergiarivitalo, Naantali

Naantaliin valmistui vuonna 2013 passiivitalokiinteistö, joka muodostuu pari- ja rivitaloista. Jokaisessa asunnossa on aurinkokeräin lämpimän käyttöveden lämmittämiseen. Asuntokohtaiset aurinkokeräimet tuottavat lähes puolet vuoden aikana tarvittavasta lämpimästä käyttövedestä.

Talot lämpiävät pääosin sähköllä toimivalla ilmalämmityksellä. Asunnoissa on lisäksi tehokas lämmön talteenotto ilmanvaihtokoneessa.

Taloissa tarvitaan mahdollisimman vähän kiinteistöjen ulkopuolista energiaa, sillä talojen rakenteet ovat tiiviit ja tilat tehokkaasti käytössä.
Passiivienergiarivitalo, Naantali
Kuva. Passiivitalokiinteistö koostuu rivi- ja paritaloista. Lähes puolet kiinteistön lämpimästä käyttövedestä lämmitetään aurinkoenergialla.

Kiinteistö on toteutettu ARA-hintaisena ja varustelutaso on nykyaikaista korkeaa tasoa. Asukkaita varten on laadittu yksityiskohtaiset asunnon käyttöohjeet, millä varmistetaan, että kiinteistö toimii teknisesti oikein. Asukkaat voivat myös seurata reaaliajassa asunnossa olevalla näyttölaiteella omaa ostoenergian kulutustaan.

Lisää tietoa Soinisen kohteesta löytyy ARA:n Asumisen uudistaminen 2009-2012-raportin sivuilta 27-28:

Asumisen uudistaminen 2009-2012 – Loppuraportti (pdf) (7 MB)

 

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 11.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.