Sähkön varastointi

Verkkoon kytkemättömissä järjestelmissä, esimerkiksi mökkipaketeissa, sähkön varastointi akustoon on miltei itsestään selvää, koska muuten sähköä ei olisi tarjolla lainkaan auringon laskettua (järjestelmät ilman aggregaattia). Aurinkosähköpakettien yhteydessä myytävät akut on suunniteltu aurinkosähkökäyttöön, ja ne kestävät siinä pitempään kuin esimerkiksi tavalliset starttiakut.

Verkkoon kytketyissä aurinkosähköjärjestelmissä sen sijaan akustot ovat ainakin toistaiseksi harvinaisia. Varastoinnin tarve on vähäinen, koska silloin kun oma aurinkosähköjärjestelmä ei tuota energiaa, voidaan verkon kautta ostaa muualla tuotettua energiaa. Lisäksi akut ovat vielä kalliita verrattuna verkkosähkön käyttöön.

Perinteisesti aurinkosähköakut ovat olleet lyijyakkuja, mutta litium-akut tullevat vähitellen myös aurinkosähkömarkkinoille. Esimerkiksi Saksassa markkinoilla on jo omakotitalojen aurinkosähköjärjestelmiin tarkoitettuja litiumakkuja.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.