Työkalut ja oppaat

Tältä sivulta löydät lämmitysjärjestelmien hankintoihin liittyviä Motivan oppaita ja lomakkeita käyttöösi.

Katso myös sivu: Lämpöyrittäjyys

Motivan opas

Lämpöpumppujen hankintaopas kunnille ja taloyhtiöille

Lämpöpumppujen hankintaopas – kunnat ja taloyhtiöt
Lämpöpumppujen hankintaopas – kunnat ja taloyhtiöt (pdf) (2.6 MB)

Julkaistu: 2018
Laajuus: 38 sivua

Lämpöpumpuilla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä sekä ympäristöhyötyjä monenlaisissa kiinteistöissä. Lämpöpumppujen asentaminen taloyhtiöihin on yleistynyt viime vuosina. Tämä opas on laadittu taloyhtiöiden sekä kuntien omistamien kiinteistöjen lämpöpumppuhankintoja suunnittelevien avuksi, jotta lämpöpumppujärjestelmä tulisi valittua oikein ja saataisiin mahdollisimman hyvin toimiva ja kustannustehokas järjestelmä.

Lämmitystapojen vertailulaskuri

Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri

Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri on tehty avustamaan rakennusten lämmitystapojen vertailussa. Laskurin tarkoituksena on tarjota puolueetonta ja vertailukelpoista tietoa eri lämmitystavoista sekä niiden kustannuksista. Tavoitteena on myös antaa kokonaisvaltaista tietoa lämmitystavoista yksittäisten laitteiden tai järjestelmän osien sijaan.

Kustannustietojen ohella laskuri tarjoaa kuvauksia eri lämmitystapojen ominaisuuksista. Laskurin ensisijainen kohderyhmä ovat uusien pientalojen rakentajat ja vanhojen talojen remontoijat. Annetut ohjearvot on suunnattu pientaloille ja esitäytetyt tiedot on tehty vastaamaan uusien pientalojen lämmitystapojen keskimääräisiä kustannuksia ja toiminta-arvoja. Laskuria voidaan kuitenkin periaatteessa käyttää myös muunkin kokoisille ja tyyppisille rakennuksille.


Tarjouspyyntölomakkeet

Mahdollisimman kattavan kokonaisuuden hankkiminen yhdeltä toimittajalta helpottaa myöhemmin takuuasiota, huolto- ja varaosatoimia sekä mahdollisten reklamaatioiden hoitoa. Tarjouspyyntöjä on hyvä pyytää useilta eri toimittajilta. Kun olet valinnut laitetoimittajan, tee hankinnasta kirjallinen sopimus.

Tarjouspyyntölomake Aurinkolämpö
Aurinkolämpöjärjestelmä
Tarjouspyyntölomake Aurinkolämpöjärjestelmä (pdf) (609 KB)

Laajuus: 2 sivua

Tässä on käyttöösi valmis aurinkojärjestelmän tarjouspyyntölomake, jonka voit täyttää joko tietokoneella tai käsin tulosteeseen.

Maalämpöjärjestelmän tarjouspyyntömalli
Maalämpöjärjestelmä
Tarjouspyyntölomake Maalämpö (pdf) (607 KB)

Jukaistu: 2011
Laajuus: 2 sivua

Tässä on käyttöösi valmis maalämpöjärjestelmän tarjouspyyntölomake, jonka voit täyttää joko tietokoneella tai käsin tulosteeseen.

Pellettijärjestelmän tarjouspyyntömalli
Pellettijärjestelmä
Tarjouspyyntölomake Pelletti (pdf) (604.8 KB)

Julkaistu: 2011
Laajuus: 2 sivua

Tässä on käyttöösi valmis pellettijärjestelmän tarjouspyyntölomake, jonka voit täyttää joko tietokoneella tai käsin tulosteeseen.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.