Kriteerit

Vastuullisuuskriteerit:

Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – Suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi (pdf) (2.9 MB)

Guide till ansvarsfull livsmedelsupphandling (pdf) (9.1 MB)

Guide for Responsible Procurement of Food – Recommendations for Reguirements and Evaluation Criteria (pdf) (2 MB)

Julkaistu: 22.3.2017
Laajuus: 85 s.

Obs den svenska versionen uppdaterad: Version 1.1 (12.10.2017), Rättelse i kriterium nr. 1.2. Nötkött och nötköttsprodukter: hänvisning till ägg och äggprodukter borttagits.

Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita.

Opas sisältää kokonaisuudessaan vastuullisuuskriteereitä ja hankintaohjeistusta seuraaville tuoteryhmille:
  • ravintorasvat ja kasviöljyt
  • kasvikset ja marjat
  • vilja ja viljatuotteet
  • sianliha ja sianlihatuotteet
  • siipikarjanliha ja siipikarjanlihatuotteet, muna ja munatuotteet
  • naudanliha ja naudanlihatuotteet
  • maito ja maitotuotteet
  • kala ja kalatuotteet

Arviointiperusteet on laadittu seuraavista aiheista:
  • eläinten hyvinvointi ja terveys
  • elintarviketurvallisuus
  • ympäristövaikutukset
  • sosiaalinen vastuullisuus

Tutustu myös oppaan esitteeseen:


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.