Siirry sisältöön

Kriteerit

Vastuullisuuskriteerit:
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi (pdf) (5.7 MB)

Guide for the Responsible Procurement of Food – Recommendations for requirements and evaluation criteria (pdf) (5.7 MB)

Guide till ansvarsfull livsmedelsupphandling – rekommendationer blir till krav och jämförelsegrunder (pdf) (2.1 MB)

Julkaistu: 12/2020
Päivitetty: 6/2023
Laajuus: 102 s.

Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita.

Opas sisältää kokonaisuudessaan vastuullisuuskriteereitä ja hankintaohjeistusta seuraaville tuoteryhmille:
  • kasvikset, marjat, hedelmät ja viljat
  • kahvi, tee ja kaakao
  • sianliha ja sianlihatuotteet
  • siipikarjanliha ja siipikarjanlihatuotteet, muna ja munatuotteet
  • naudanliha ja naudanlihatuotteet
  • maito ja maitotuotteet
  • kala ja kalatuotteet
Arviointiperusteet on laadittu seuraavista aiheista:
  • eläinten hyvinvointi ja terveys
  • elintarviketurvallisuus
  • ympäristövaikutukset
  • sosiaalinen vastuullisuus
Tutustu myös oppaan esitteeseen:
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksisksi ja vertailukriteereiksi – Esite (pdf) (1.2 MB)


Sivua päivitetty viimeksi 26.4.2024