Kokonaistaloudellisuus ratkaisi Porvoon oppilaskuljetusten hankinnan

Porvoon kaupungissa kilpailutettiin vuonna 2014 tilausliikenteenä hoidettavat oppilaskuljetukset. Hankinta käsitti tilausliikenteenä hoidettavat oppilaskuljetukset niille Porvoon kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilaille, joille ei voida järjestää kuljetusta linja-autoliikenteessä. Kuljetuspalvelu sisältää vuosittaisen reittien suunnittelun, varsinaisen kuljetuksen sekä aikataulujen ja niiden päivitysten tiedottamisen oppilaiden huoltajille.

Hankinnan tavoitteet

Hankinnassa tavoiteltiin laadukasta ja joustavaa palvelua, joka on selkeästi hinnoiteltu. Lisäksi tavoiteltiin kaupungin kuljetuksissa käytettävän kaluston päästöjen vähentämistä. Tarjouskilpailu oli avoin kaikille, joilla on oikeus joukko- tai taksiliikenteen harjoittamiseen. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Hinnan painoarvo oli 80 prosenttia ja laadun painoarvo 20 prosenttia. Myös kuljetuskalustolle oli määritetty ehdottomat päästöluokkavaatimukset.

Päästöluokka:
  • Kaluston koko: 1+4 henkilöä, vähintään Euro 5
  • Kaluston koko: 1+8 henkilöä, vähintään Euro 4
  • Kaluston koko: 1+9 henkilöä, vähintään Euro 4
  • Kaluston koko: 1+16 henkilöä, vähintään Euro 4

Kaupungin ja tarjoajien markkinavuoropuhelu toteutettiin siten, että kaikille halukkaille järjestettiin mahdollisuus osallistua tiedotustilaisuuteen, jossa oli mahdollista esittää hankintaa koskevia kysymyksiä.

Hankinta toteutettiin niin, että myös Porvoon ulkopuoliset tarjoajat voivat halutessaan jättää tarjouksen eikä tarjoajien määrää rajoiteta turhaan. Tällä varmistettiin riittävä kilpailu ja hankinnan tavoitteiden saavuttaminen.

Porvoon maantieteellinen asema pääkaupunkiseudun kyljessä on melko hyvä ajatellen hankintojen kiinnostavuutta Uudenmaan alueella. Paikallisten yrittäjien lisäksi Porvoon kilpailutukset kiinnostivat myös Espoon ja Vantaan liikennöitsijöitä, joten tarjoajia oli tällä kertaa riittävästi.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 14.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.